Maatwerk in logistieke oplossingen

+31(0)76 587 80 61

Last van bladeren? Opgelost met bladkorven!

Bladkorven hebben inmiddels alle gevallen bladeren opgeruimd en gaan we langzaam weer een ander jaargetij tegemoet. Enige tijd geleden liep Theo Ligtvoet, Specialistisch medewerker van de afdeling Samenleving en Stadsbeheer van de gemeente Oosterhout, met het idee om op een efficiëntere manier bladkorven uit te kunnen zetten, te legen, op te laden en stockeren. Na de gebruikelijke aanbesteding kwam het concept met bijbehorende prijsstelling van Santbergen Rolcontainers als beste uit de bus.

Samen met de gemeente Oosterhout heeft Santbergen Rolcontainers medio vorig jaar, na intensief overleg, een volledig stalen, nestbare bladkorf ontwikkeld. Na alle wensen en eisen te hebben geïnventariseerd, is er een technische tekening gemaakt en een demo geproduceerd, waaruit nog enkele verbeteringen naar voren kwamen. Vervolgens zijn er modificaties toegepast en is er een kleine, nog onverzinkte testserie geproduceerd en uitgezet in de gemeente.

Volgens Theo Ligtvoet hebben de nieuwe korven zijn verwachtingen na de eerste testserie al direct overtroffen:

Deze bladkorven hebben veel voordelen opgeleverd: ik kan nu alleen, dus zonder een collega er continu bij, de korven uitzetten en plaatsen, er komt dus geen overbodige zware arbeid meer aan te pas, ik heb daarvoor zelf de grijper op mijn wagen eenvoudig wat aangepast. 

Het legen gaat nu erg eenvoudig en door de speciale constructie kunnen de korven nu zowel op het gazon als op tegels goed geplaatst worden. Tegels verzakken nu niet meer, onder de bak is het gras gewoon doorgegroeid en bij het legen van de korf op een gazon zijn er geen gaten meer geknepen in het gazon. Nadat al het blad was gevallen en opgeruimd, heb ik de korven ingeklapt en opgestapeld. Zowel bij het plaatsen als bij het weghalen van de korven komt daar nu geen lichamelijke arbeid meer aan te pas. Ik kan ze goed stapelen en op voorraad zetten want ze zijn perfect nestbaar.

Daarnaast hebben we vanuit het oogpunt van duurzaamheid gekozen voor een zware en stevige constructie. Vanwege de veiligheid van de burgers en de gebruiker is de bladkorf zo geconstrueerd, dat de scharnierbare zijwanden niet naar buiten kunnen vallen. Al met al is dit nu al een prima investering gebleken: met deze nieuwe stalen, nestbare korven zullen we veel tijd en dus geld gaan besparen! Misschien dat ik ze ook nog bij evenementen kan gaan inzetten om vuil in te zamelen”.

Inmiddels is de eerste grote serie gegund aan Santbergen Rolcontainers, deze serie zal thermisch verzinkt gaan worden. Wenst u meer informatie hierover, neem dan gerust eens vrijblijvend contact op met ons.

Heb je een vraag

vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op

    Santbergen Rolcontainers