Maatwerk in logistieke oplossingen

+31(0)76 587 80 61

Gebruikt? Nieuw produceren of huren?

Wilt u gebruikte rolcontainers aanschaffen? Of wil je toch nieuwe laten produceren? Of is huren een optie?

Dit zijn vragen waar bijna iedereen wel een keer tegen aanloopt als je werkzaam bent in de transport, de logistieke sector of in een distributiecentrum.
Maar wat is nu de juiste keuze?
Wij proberen je aan de hand van voor- en nadelen te helpen deze keuze te maken.

Gebruikte (tweedehands) rolcontainers
Het voordeel van het aanschaffen van gebruikte rolcontainers zit voornamelijk in de aanschafprijs. Deze is natuurlijk een stuk voordeliger. Door gebruikte rolcontainers aan te schaffen, worden er geen “onnodige” rolcontainers geproduceerd. Dit draagt bij aan de circulaire economie.

Huren van rolcontainers
Ten opzichte van het huren van rolcontainers is het kopen van gebruikte of nieuw volledig op maat geproduceerde rolcontainers soms een betere keuze. Gaat u de rolcontainers niet vaak gebruiken, moet u op bepaalde momenten pieken opvangen of heeft u simpelweg niet genoeg ruimte om de rolcontainers op te slaan, dan is het huren van rolcontainers een betere en efficiëntere optie. In alle andere gevallen is het aanschaffen van gebruikte of nieuw geproduceerde rolcontainers een betere optie.

Produceren van nieuwe rolcontainers
Het voordeel van het aanschaffen van nieuw te produceren rolcontainers bij Santbergen Rolcontainers is dat je deze helemaal kan laten maken rekening houdend met de huidige processen binnen de bedrijfsuitvoering. Daarom hoef je geen processen te herzien of te veranderen. De kosten om een proces binnen je bedrijf te veranderen (wat meestal ook nog eens op weerstand stuit) kunnen enorm zijn, maar worden niet altijd direct gezien.

Wil je meer weten of een wil je afspraak maken met een van onze adviseurs? Zodat zij samen met u gaan kijken op welke manier wij je kunnen helpen. Bel of mail dan met: Joost Roelen of Eric Stadhouders

Wilt u gebruikte rolcontainers aanschaffen? Of wil je toch nieuwe laten produceren? Of is huren een optie? 1

Dit is geschreven door onze adviseur Eric Stadhouders

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met hem op!

Heb je een vraag

vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op

    Santbergen Rolcontainers